سئو تکنیکال چیست (Technical SEO) را به مراحل بهینه سازی سایت برای ایندکس و خزش آسان تر موتورهای جستجو گفته میشود. مثل بهینهسازی کدها، ساخت نقشهی سایت و… این بخش از سئو به محتوا زیاد مرتبط نمی شود. و به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد و توجه می کند . برای همین است که نام تکنیکال یا فنی را برای آن انتخاب کردهاند.
معرفی دوره، آموزش سئو تکنیکال
اولین و اساسی ترین و مهم ترین قدم برای شروع کردن فرآیند سئو یک سایت، توجه کردن به ساختارهایی صفحه و المان های استفاده شده. در کدنویسی و پیاده سازی آن است. کدهای HTML علاوه بر این که نمایش صحیح اطلاعات به کاربر را دارند . این وظیفه را هم دارند که تا درک محتوا برای ربات های گوگل را نیز ساده و راحت تر کنند.
سایت های بسیاری وجود دارند که در زمینه تهیه محتوای خیلی ارزشمند و بسیار خوب عمل کرده اند. ولی به دلیل ساختار نامناسب کدنویسی جایگاه درستی در نتایج گوگل ندارند.
مهمترین اهداف سئو تکنیکال
و حالا زمان آن رسیده که از اهداف سئو تکنیکال صحبت کنیم . هدف از کلیه ی فرآیندهایی که به اصطلاح به آنها سئو تکنیکال می گویند. درست کردن یک بستر خوب و مناسب برای تعامل درست سایت با رباتها و موتورهای جست و جو است. این ارتباط بهتر و تعامل اصولی، کمک میکند که کاربران از حضور در سایت شما احساس رضایتی را داشته باشند. و تجربه کاربری منحصر به فردی را به دست آورند.

مطالعه بیشتر: ساختار سایت با سئو
آموزش سئو تکنیکال
بعد از آشنایی، وقت آن رسیده است که به سراغ یادگیری آن قدم برداریم . این که اصلاً چگونه میتوان آن را پیاده کرد؟ چجوری میتوان سایت را از نظر تکنیکی، سئو کرد و چطور سایتی را داشته باشیم .که موتورهای جست و جو بتوانند آن را پیدا کنند؟
در این بخش یک به یک موارد را برای شما با گو میکنیم. با دقت تمام بخوانید و جزئیاتش را در سایت خود پیاده کنید:
افزایش سرعت سایت با سئو تکنیکال
اول از همه باید مذکر این باشم که،. یکی از اساسی ترین فاکتورهای گوگل برای آن که سایت شما را در رتبههای نخستین به کاربر نشان دهد. سرعت سایتتان است. اگر تلاش نکنید. سرعت سایت خود را به حد استاندارد برسانید. نه تنها موتورهای جست و جو اعتباری برای سایت شما قائل نمی شوند . بلکه کاربران هم از سایت عصاب خورد کن ، دوری میکنند.
خوب حالا به این سؤال پاسخ گو هستم که اصلاً سرعت سایت باید چه مقدار باشد؟ اگر بخواهم با منصفیت کامل عددی را بگویم که نه سود نبرید و ضرر کنید . بین 2 تا 7 ثانیه را پیشنهاد میکنم . اما رسیدن به این زمان هم نیازمند سئو تکنیکال است.
لینک شکسته سایت و صفحات 404
حتماً با این صفحه رو به رو شده اید. اشتباهات 404!! این خطا هنگامی بروز می دهد . که مرورگر تمام تلاش خود را می کند تا بتواند یک صفحه را برای ما به مشاهده بگذارد اما نمیتواند. این اتفاق چه زمانی شکوفا می شود؟
اکثرا لینکهای شکسته زمانی رخ میدهند که URL سایت شما به طرز صحیحی وارد نشده باشد. و حرفی را به تعداد کن یا زیاد در آن نوشته باشید. و زمان بعدی هم آن وقت هایی هستند. که شما به عنوان صاحب یک سایت، محتوای یک صفحه را بردارید.
خب چه طوری لینک های شکسته را از بین ببریم؟؟
خیلی هم راحت ! نگرانی ندارد! شور بختانه خیلی از سئوکارهای تازه وارد وقتی با این اشتباه رو به رو میشوند.دست و دلشان به دلشوره می افتد و توانایی قدم از قدم برداشتن را ندارند . اما این نگرانی یک طوری میتوان گفت، اضافه کاری است!
شما به عنوان فردی که در سئو تکنیکال ماهر شده است باید این را بدانید. با یک ریدایرکت 301 ساده و راحت میتوانید تمام و کلیه ی کاربران و رباتهایی که وارد صفحاتی با لینک شکسته میشوند .را به صفحه اصلی سایتتان برگردانید.
جلوگیری از وجود صفحات تکراری (duplicate content)
اگر میخواهید برای خرابکاری و گندی که به بار آورده آید در یک سایت نقشه بکشید. به سراغ ایجاد کردن صفحات تکراری بروید. شاید هیچ چیز نتواند به اندازه این صفحات باعث این شود. که یک سایت، از حضور در رنده بندی های اول گوگل، عقب بماند.
اما صفحات تکراری، کدام صفحهها هستند؟
عناوین تکراری
چند صفحه با محتوای برابر
چطور این صفحات را پیدا کنیم؟ به راحتی میتوانید از طریق Google Webmaster Tools صفحات تکراری را شناسایی کنید.
امنیت سایت!
خوب به سراغ یک سختگیری درست و حسابی در سئو تکنیکال پی می بریم. سختگیری که گوگل هیچ گاه رهایش نمیکند و سفت و سخت به آن دل بسته است و توجه دارد. منظورم از این سختگیری، همان امنیت سایت شماست که باید وجود داشته باشد ! یعنی این که هر تازه وارد که پا به این عرصه گذاشته است . که اندازه دو قران از سایت و کد نویسی سر در میآورد و اطلاعاتی ندارد. نتواند سایت شما را هک کند و به اندازه یک چشم بر هم زدن در ثانیه ، آبرویی که قطره قطره جمع کردهاید را نابود کند.

چک لیست آموزش سئو تکنیکال
خب حالا متوجه شدیم که سئو تکنیکال چیست. خب حالا ببینیم بهترین روشها برای حل و بررسی مشکلات تکنیکال سایتمان چیست!. شما میتوانید از چک لیست های زیر برای انجام دادن سئو تکنیکال خود استفاده کنید.
یک دامنه مشخص و دقیق را تعیین کنید (Specify a Preferred Domain)
Robots.txt را بهینه کنید (Optimize Robots.txt)
ساختار URL خود را بهینه سازی کنید (Optimize Your URL Structure)
موقعیت و ساختار سایت (Navigation and Site Structure)
منوهای Breadcrumb (Breadcrumb Menus)
نشانه گذاری داده های ساختار یافته را از ریشه ثابت کنید (Implement Structured Data Markup)
بررسی کنونیکال صفحات (Canonical URLs)
صفحه 404 را حتما بهینه کنید (Optimize 404 Page)
بهینه سازی نقشه سایت XML (XML Sitemap Optimization
مطالعه بیشتر: سئو ویدیویی
-
یک دامنه مشخص را تعیین کنید
هنگامی که میخواهید راه اندازی وب سایت یا وبلاگ خود را انجام دهید ، باید دامنه مورد نظر خود را مشخص کنید. با این کار شما به موتورهای جستجو این دستور آ می دهید که دامنه مورد نظر خود را در مدت زمان وب سایت خود استفاده کنید.
-
txt را بهینه کنید
پس از انجام تنظیمات دامنه مورد نظر خودتان ، مرحله بعدی بررسی کردن و بهینه سازی فایل robots.txt شما خواهد بود.
-
ساختار URL خود را بهینه کنید
مورد بعدی در چک لیست سئو تکنیکال شما با آن مواجه میشویم.بهینه سازی در ساختار URL وبسایت شما است. با ساختار URL اساسی و صحیح، گوگل با درک بهتری و راحتی میتواند .نسبت به محتوای شما داشته باشد.
بهترین سئوکارهای دنیا موارد زیر را در مورد URL ها بیان میکنند:
از حروف کوچک استفاده شود.
برای جدا کردن کلمات حتما از – استفاده کنید.
آن را کوتاه توصیف و توضیح دهید.
از استفاده از کاراکترها یا کلمات غیر ضروری م نا مهم خودداری کنید.
-
موقعیت و ساختار سایت
ساختار وبسایت طبق دلایل زیادی یکی از عوامل بسیار مهمی در سئو است. کاربران به احتمال زیاد حتما در وبسایت شما میمانند .برای آن وقت میگذارند و هرچقدر وبسایت سریعتر باشد و موتورهای جستجو بتوانند وب سایت را آسوده تر درک و فهرست بندی کنند به نفع شما خواهد بود.
-
منوهای Breadcrumb
منوی برد کرامب یا نان ریزه مجموعه ای از لینکها در بالا یا پایین یک صفحه هستند .که به کاربران این امکان را میدهد به صفحه قبلی (معمولاً صفحه دسته) یا به صفحه اصلی یک وبسایت مراجعه کنند.
-
داده های ساختار یافته را پیاده سازی کنید
داده های ساختار یافته در چندین سال اخیر اهمیت خیلی بالاتری پیدا کرده است .زیرا در نتایج جستجو به شدت مورد استفاده گوگل قرار میگیرد.
داده های ساختار یافته چیست ؟
به گفته ساده و راحت ، داده های ساختاری كدهایی هستند كه میتوانید به صفحات وبسایت تان اضافه كنید. كه برای خزندههای موتور جستجو قابل بازخورد است و به آنها در درکو فهم و شناخت بالاتر محتوای شما كمک کند. این راهی برای توصیف محتوای شما به زبان موتورهای جستجو است. که آن را به زبان خود میتوانند هضم کنند.
-
بررسی کنونیکال صفحات (Canonical URLs)
هر صفحه از وب سایت شما باید حتما دارای نشانی اینترنتی زیر باشد.
<link rel = ”canonical” href = ”yourpageurl”> در <head>
این مورد در هدر نوشته ها و صفحات شما افزون میشود.

مطالعه بیشتر: علتهای ایجاد محتوای تکراری
-
URL کنونیکال چیست ؟
این یک روش خیلی راحت برای نمایان کردن صفحه اصلی محتوای صفحه است .که هنگام ایندکس شدن وب سایت شما رباتهای موتورجستجو باید از آن استفاده و بهره کامل را ببرند . هر صفحه سایت شما باید کنونیکال به Url خود را حتما داشته باشد.
به علاوه میتوانید از rel = “canonical” هنگام صفحات دارای محتوای شبیه به هم اهداف صفحه بندی استفاده کنید که از تکرارکردن مسائل مربوط به محتوا جلوگیری شود.
-
صفحه 404 خود را بهینه کنید
وقتی که یک صفحه از سایت شما پاک بشود و دیگر اثری از آن وجود نداشته باشد. آدرس آن صفحه 404 میشود.در بعضی موقع ممکن است .آدرس Url آن صفحه را داده باشید و ریدایرکت 301 را به اتمام نرسانده باشید. که در این شرایط صفحه شما 404 میشود. در وردپرس به طور خودکار صفحه 404 را بهینه شده است. در غیر این صورت میتوانید با استفاده از یک افزونه یا ویرایش کردن قالب خود، به راحتی ظاهر صفحه 404 خود را تغییر دهیم.
-
نصب گواهینامه SSL (https)
این موضوع از مهمترین و کاربردی ترین بخشهای امنیت وبسایت شما میباشد. پروتکل HTTPS یک سیگنال رتبه بندی شناخته شده و معروف است .و یک روش موجود برای برقراری اعتماد با کاربران است. وقتی SSL را روی سرور خود نصب میکنید. این توانایی را دارید به وبسایت خود با استفاده از https و نه http دسترسی پیدا کنید.
نتیجه گیری:
پس سئو تکنیکال یعنی با بهره گیری از یک سری ابزارهایی مانند سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس و … این امکان وجود دارد سایت را از لحاظ فنی بهبود ببخشیم.
اگر می خواهید با تگ کنونیکال هم اشنا شوید می توانید روی کلمه کلیک کنید. اما به صورت کلی تگ کنونیکال یک قطعه کد HTML است که نسخه اصلی برگههای تکراری، نزدیک به هم یا شبیه به هم را برای موتورهای جستجو مشخص میکند. به گفته ی دیگر، اگر محتوای شبیه به هم یا کاملا یکسان را در آدرسهای مختلف وبسایتتان داشته باشید، با استفاده از تگ کنونیکال میتوانید که مشخص کنید کدام نسخه، نسخه اصلی می باشد وباید توسط موتورهای جستجو ایندکس شود.
سئو تکنیکال چیست (Technical SEO) را به مراحل بهینه سازی سایت برای ایندکس و خزش آسان تر موتورهای جستجو گفته میشود. مثل بهینهسازی کدها، ساخت نقشهی سایت و… این بخش از سئو به محتوا زیاد مرتبط نمی شود. و به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد و توجه می کند . برای همین است که نام تکنیکال یا فنی را برای آن انتخاب کردهاند.
این یک روش خیلی راحت برای نمایان کردن صفحه اصلی محتوای صفحه است .که هنگام ایندکس شدن وب سایت شما رباتهای موتورجستجو باید از آن استفاده و بهره کامل را ببرند . هر صفحه سایت شما باید کنونیکال به Url خود را حتما داشته باشد.
به علاوه میتوانید از rel = “canonical” هنگام صفحات دارای محتوای شبیه به هم اهداف صفحه بندی استفاده کنید که از تکرارکردن مسائل مربوط به محتوا جلوگیری شود.
و حالا زمان آن رسیده که از اهداف سئو تکنیکال صحبت کنیم . هدف از کلیه ی فرآیندهایی که به اصطلاح به آنها سئو تکنیکال می گویند. درست کردن یک بستر خوب و مناسب برای تعامل درست سایت با رباتها و موتورهای جست و جو است. این ارتباط بهتر و تعامل اصولی، کمک میکند که کاربران از حضور در سایت شما احساس رضایتی را داشته باشند. و تجربه کاربری منحصر به فردی را به دست آورند